Smarthus

Fremtidshuset, eller smarthus som det ofte kalles, er allerede en realitet. Vi har kompetanse og erfaring innen dette! Skal du bygge nytt? Hvorfor ikke integrere en multiromsløsning for lyd med innfelte høytalere og “kanonlyd” som en del av installasjonen?

Hva er et smarthus

Et smarthus er en bolig der det er installert tekniske løsninger som kan styre hvordan de elektroniske apparatene i huset fungerer. Systemene kan som regel styres med en smarttelefon, en fjernkontroll, ved hjelp av et kontrollpanel eller brytere på veggen. I de fleste tilfeller er det også mulig å styre systemene via internett. Det finnes både trådløse systemer og systemer der signalene går via kabler i veggen. Generelt kan vi si at et Smarthus bygges rundt et styringssystem. Det kan du enten installere når huset bygges – eller i ettertid.
Eaton-0335

Vi skreddersyr en løsning som passer for deg! 
Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

Her kan du se hva du kan kontrollere med et styringssystem:

Sentral utkobling

Forlater du boligen din, kan du trykke på den sentrale av-bryteren ved siden av utgangsdøra. Da sørger du for at ingen farlige apparater blir stående på mens du er borte. Med denne funksjonen kobler du ikke bare fra enkelte apparater, men også hele strømkurser. På denne måten kan du være sikker på at både komfyren og strykejernet er avslått mens du er ute.


Energi

Avanserte anlegg gjør det mulig å dele inn huset i klimasoner med forskjellig temperatur, og har gjerne innstillinger der et tastetrykk er nok til å senke temperaturen om natten eller når du er bortreist.


Inneklima

Dette kan innbefatte alt fra automatisk nedsenking av markiser ved sterk sol, til styring av ventilasjon i huset.


Strøm

En funksjon kan for eksempel være at strømmen i stikkontakten til komfyr, strykejern eller annet utstyr automatisk stenges når døren låses, du legger deg for natten eller du gir systemet beskjed om at du er ute. Her kan du også styre alt lys i huset fra ett eller flere kontrollpunkt.


Sikkerhet

Det er mulig å installere et nærmest ubegrenset antall alarmer, inkludert brann-, vann- og fuktalarmer. Går en av disse av, kan du få beskjed på mobil, eller ha direktekobling til en alarmsentral. Med overvåkningskameraer i huset, kan du med enkelte systemer også sjekke på nettet og se om det eventuelt er snakk om falsk alarm. De fleste systemer gjør det også mulig å stille inn på en bortefunksjon der lys, TV og annet utstyr slås av og på til ulike tider slik at huset virker bebodd.


Underholdning og kommunikasjon:

Det samme systemet som styrer strøm, klima og varme kan også brukes til å styre underholdningssystemene i huset. DVD spilleren kan for eksempel kobles til systemet, og sørge for at lyset dimmes når en film settes på. Det er også praktisk mulig å få alt fra TV, til internett, telefon og bilde av den som ringer på døra på en flatskjerm i stua.


Hvorfor velge oss som din smarthusleverandør:

 
  • Har kompetanse og god erfaring med smarthusinstallasjoner
  • Vi både prosjekterer, programmerer og utfører installasjonene
  • Vi er til enhver tid oppdatert på ny teknologi og nye muligheter
  • Har dyktige fagfolk på huset innen de fleste typer installasjoner (lyd, lys, teknikk, design, styring,data osv.)
  • Har et stort nettverk av seriøse samarbeidspartnere
  • Vi er alltid opptatt av å ha fornøyde kunder

Vi har hatt flere større eneboliger og ombygninger med svært avanserte og omfattende el- installasjoner.


Vi har kompetansen – Du har muligheten!