Varmekabler

Husk at installering av varmekabler og varmefolie krever autoriserte fagfolk, med nødvendige fagkunnskaper. Montering og tilkobling av elektrisk gulvvarme – enten det er snakk om varmekabler eller varmefolie – skal derfor alltid utføres av en registrert el-installatør.

Varmekabler

Varmekabler benyttes gjerne i tilfeller der man ikke trenger å ta så store hensyn til gulvhøyde. Varmekabler kan benyttes i alle tørre og våte rom.
IMG_1429
bilde%201

Nye bygg og rehabilitering

I nye bygg kan man allerede i planleggingsfasen bestemme i hvilke rom det skal være gulvvarme. Dette gir en unik mulighet til å skreddersy et gulv med varmekabler eller varmefolie – for optimal komfort og effektiv energibruk. I disse tilfellene er det ikke nødvendig å ta de samme hensynene til gulvets byggehøyde, terskelhøyde osv. med hensyn til valget mellom varmekabler eller varmefolie.

Ønsker du tips om oppvarming, varmekabler eller varmefolie? Arkel Innlandet AS kan hjelpe deg å finne den rette løsningen. Er du i tvil om valget mellom varmekabler og varmefolie – ikke nøl med å ta kontakt!

Varmemetoder, gulvvarme-anlegg

Før du installerer gulvvarme må du ta beslutningen om hvilken varmemetode – varmekabler eller varmefolie – som dekker dine behov best.
Total oppvarming (også kalt primær oppvarming) er når gulvvarmen brukes som eneste oppvarmingskilde i rommet.
Gulvvarme-systemer med varmekabler eller varmefolie er energieffektive, og kan uten problemer benyttes som eneste oppvarmingskilde i hele boligen.

Komfortvarme (også kalt supplementær varme) er når gulvvarmen brukes som supplement til andre varmekilder som panelovner, peiser, vedovner etc Gulvvarme-systemer med varmekabler eller varmefolie gjør gulvene behagelig lune, og kan installeres på de fleste underlag og dekkes over med alle typer gulvbelegg.


Legging av varmekabler og varmefolie krever fagfolk

Hvorfor velge et elektrisk gulvvarme-system – med varmekabler eller varmefolie?
Varmekabler gir en behagelig og effektiv oppvarming
Varmekabler bør alltid reguleres med termostat
Varmekabler er enkle å regulere
Bruk av varmekabler gir god energi-økonomi
Varmekabler reduserer strømforbruket med 10 %

Andre løsninger for gulvvarme

lamiflex_1

Lamiflex gulvvarme

Lamiflex varmegulv for tørre rom kan installeres raskt og er klart til bruk allerede samme dag som gulvet har blitt lagt over.
Gulvvarme

Varmefolie

Varmefolie er beregnet for tørre løsninger, og egner seg godt under tregulv, gulvbelegg, laminat og fliser.