Varmefolie

Arkel Innlandet AS leverer og monterer varmekabler og varmefolie tilpasset alle typer rom, såvel som utendørs frostsikring og is- og snøsmelting.

Varmekabler eller varmefolie

Varmefolie er beregnet for tørre løsninger, og egner seg godt under tregulv, gulvbelegg, laminat og fliser. Det kan benyttes i alle typer oppholdsrom, kjøkken og kjeller. Varmefolie kan også monteres i tak eller bjelkelag.
Gulvvarme
shutterstock_1371467468

Nye bygg og rehabilitering

I nye bygg kan man allerede i planleggingsfasen bestemme i hvilke rom det skal være gulvvarme. Dette gir en unik mulighet til å skreddersy et gulv med varmekabler eller varmefolie – for optimal komfort og effektiv energibruk. I disse tilfellene er det ikke nødvendig å ta det samme hensynet til gulvets byggehøyde, terskelhøyde osv. i forhold til valget mellom varmekabler eller varmefolie. Ved rehabilitering er disse faktorene langt viktigere og mer avgjørende i valget mellom varmekabler og varmefolie.

Ønsker du tips om oppvarming, varmekabler eller varmefolie? Arkel Innlandet AS kan hjelpe deg å finne den rette løsningen. Er du i tvil om valget mellom varmekabler og varmefolie – ikke nøl med å ta kontakt!

Varmefolie

Varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv. Varmefolie krever ingen støpemasser, har lav byggehøyde og gir en rask varme som er lett å regulere. Varmefolie holder seg under parkett-leverandørenes krav til 27 grader, forutsatt at man ikke dekker til gulvet med f.eks. dyner, sakkosekker, delevegger eller liknende. Ved å benytte varmefolie kan man bruke tepper, men ikke tepper med underside av gummi eller tepper som er for tykke. Ved installasjon av varmefolie under tregulv, parkett, laminat, vinyl og lignende, må det alltid benyttes en termostat med mulighet for maksimal begrensning av gulvtemperaturen.

Legging av varmekabler og varmefolie krever fagfolk

Husk at installering av varmekabler og varmefolie krever autoriserte fagfolk, med nødvendige fagkunnskaper. Montering og tilkobling av elektrisk gulvvarme – enten det er snakk om varmekabler eller varmefolie – skal derfor alltid utføres av en registrert el-installatør.
Fordeler med varmefolie
Hva gjør du når du ønsker gulvvarme, men ikke kan heve dørene og listene?
Varmefolie – god gulvvarme uten å måtte bygge opp gulvet
Varmefolie bygger svært lite i høyden
Varmefolie må installeres av elektriker
Viktig å vite

Andre løsninger for gulvvarme

Lamiflex gulvvarme

Lamiflex varmegulv for tørre rom kan installeres raskt og er klart til bruk allerede samme dag som gulvet har blitt lagt over.

Varmekabler

Varmekabler brukes ofte der man ikke trenger å ta så store hensyn til gulvhøyde. Varmekabler kan benyttes i alle tørre og våte rom.